Aktiviteter i vinter

Vintern är inte över än! Det är några kalla veckor, till och med månader, kvar som ska fyllas med aktiviteter. För dig som vill komma igång kommer några bra tips nedan.

Längdskidor

En perfekt träningsform som gör att hela kroppen får kämpa. Här tränas flås och muskler samtidigt som du får en rejäl dos frisk luft och chansen att se fantastiska utsikter. Att träna längdskidor handlar dock mer om teknik än vad man kanske minns som barn. Försök att få in rätt teknik från början, annars kan du bli tvungen att anstränga dig mer än nödvändigt och därmed tar det längre tid att avancera inom träningen.För att komma igång gäller det att ha rätt kläder och utrustning. Just nu har många stora webbshoppar vinterrea så att de får bort de sista vinterprylarna innan höstens leveranser.Åk sedan till en lokal butik där du kan få experthjälp med att hitta ett par bra skidor. Vad du behöver för stavar och skidor varierar beroende på träningsnivå, längd, vikt och preferenser. Även butiker har en del rea just nu så till och med ett helt skidpaket kan bli ganska billigt.vinterfiske

Pimpelfiske

När den där perfekta vinterdagen kommer och man kan bara inte sitta inne men man orkar inte åka skidor så är pimpelfiske ett bra sätt att ta sig ut i det soliga vinterlandet.

Med sitt spö i hand och sin ihop fällbara stol nerpackad och tar sig till det närmaste fiske stället så kan man räkna med en lugn och härlig dag.

Att få napp är inte hela värden när det gäller pimpelfiske utan det man strävar efter är att ha en trevlig dag än om man är själv eller med familj och vänner, man skulle kunna säga att det är som att ha en picnic men på vintern.

Promenader i rätt kläder

Att ta en rask promenad några dagar i veckan är toppen, men många väljer fel kläder. Ska du bara gå ut med hunden och få lite vardagsmotion, kan vi rekommendera att man satsar på en varm och skön jacka som håller i flera säsonger.Är du mer intresserad av att konditionsträna, ska du hellre ha flera lager så du enkelt kan ta av ett  om du blir varm, utan att du börjar frysa istället. Ett underställ i bra kvalité är nästan ett måste när termometer visar minus 20. Välj gärna att ha funktionsmaterial närmast huden så fukten transporteras bort, materialet har varit populär i flera år och bevisat sin funktion om och om igen. Det är inte en dålig investering.