Fixa din egna dryck – öl eller vin

De senaste åren har ölbryggning hemma blivit något av en fluga, men även att göra sitt eget vin. Det går att experimentera i all oändlighet med olika kryddor, smaksättningar och jäsningsmetoder. Hittar du ett recept som du gillar, så fortsätt att experimentera med det! Med små medel kan du testa dig fram till perfektion.

Brygga öl hemma

Med tanke på att ölbryggning och mikrobryggerier har blivit en trend, så är det inte förvånande att se hur många färdiga ölbryggningskit som numera finns i butikerna. Det är otroligt enkelt och bekvämt, det går nästan inte att misslyckas. Men vill du ha lite mer frihet så finns det mängder med tips och recept online.

Jäsa vin hemma

Att jäsa sitt eget vin hemma är otroligt kul då det går att laborera så mycket med smaker. Eftersom vinet måste jäsa i några veckor (om du inte valt turbojäst), så kräver det tålamod. Men det blir däremot extra spännande när det är dags för att få lov att smaka på det. Det roliga med att göra sitt eget vin är hur mycket du kan experimentera, du kan egentligen göra vin på vilka frukter eller bär som helst. Kanske plommonvin låter spännande? Behöver du recept, tips eller utrustning, så kan du med enkelhet hitta något på nätet.