Tjäna pengar på dina smycken

Är du i behov av en extra slant? Då kan du tjäna en hel del pengar på dina gamla smycken. I den här artikeln kan du läsa mer om hur du gör för att sälja dina äkta smycken och få in en bra peng för det.

Äkta smycken ger bra betalt

Till att börja med kan det vara bra att veta att du endast får bättre betalt för de smycken som är av äkta guld eller silver. Övriga smycken kan du sälja på loppis eller i köp och säljgrupper. För att ta reda på om dina smycken är äkta eller inte ska du kolla efter en stämpel. Stämpeln ska finnas placerad tydligt på smycket. Till exempel på armbandet eller på baksidan av berlocken. Äkta silver har stämpeln 925 eller sterling. Medan äkta guld har en stämpel som beskriver guldhalten.

Sälj äkta guld

När du har tagit reda på huruvida dina smycken är äkta eller inte är de redo för försäljning. Beställ hem en guldpåse och skicka iväg ditt äkta guldsmycke till företaget. Du får betalt för ditt smycke när de har värderat det. Oftast tar det inte mer än ett par dagar från att de har mottagit ditt smycke till att de har värderat det och du får in pengar på ditt bankkonto.