Allt du behöver för din personliga träning

Att börja träna kan vara en ganska lång mental process. Det kan ta lite tid innan du faktiskt står där på gymmet, simhallen eller ute i löpspåret.

Börja med att sätta upp ett mål

Du har kanske bestämt dig för ett mål med din träning. Eller åtminstone satt upp ett delmål. Ibland kan det slutliga målet ligga så långt fram i tiden så man hinner tappa sugen på vägen, och då kan det kännas mer hanterbart om man gör det i etapper. Ditt mål kan vara rent konkret och mätbart – om ett år ska du springa ett maraton. Då är fem kilometer mer uppnåeligt än de slutliga 42. Eller kanske är målet lite mer abstrakt – du vill sova bättre. Då kan en rask kvällspromenad räcka för att rensa tankarna innan sängdags. Oavsett så är ett mål ett viktigt steg på vägen.

Dags att välja träningsform

Har du satt upp ett (del)mål? Då var det bara dags att hitta en träningsform som passar dig. Om ditt mål är ett maraton så är det bara att snöra på sig skorna och börja löpa. Blev det gymmet eller kanske simhallen som kändes mest lockande? Oavsett så kan du hitta allt för träning och sport på nätet.