Bli kvitt dina ovanor

Alla har vi någon ovana som påverkar vårt liv på ett eller annat sätt. Det kan handla om saker som skadar oss fysiskt, men också om [saker som skadar vår produktivitet. En sak som många av oss gör är att slösurfa på datorn eller mobilen, när vi egentligen hade kunnat lägga tiden på annat. Genom att ha mobilen en bit bort kan du enkelt dra ner på det onödiga surfandet. Det kan dock vara svårare om du arbetar via datorn och hela tiden har tillgång till internet, ett tips är att blockera de sidor du inte behöver nå från din arbetsdator.

Nagelbitande

Biter du på naglarna? Det är varken bra för dina naglar eller dina tänder och det är därför klokt att försöka sluta med det. Det finns många gott om bra tips på hur man ska bryta ovanan. Ett av dem är att ta reda på dina triggers, alltså vad det är som gör att du biter på naglarna Det kan vara nervositet, uttråkning och ilska. Det är mycket enklare att bryta ett problembeteende om du är medveten om när det uppstår. När du slutat bita på naglarna kan du stoltsera med dina vackra naglar och nagelband istället för att gömma händerna.

Dra ner på kaffedrickandet

Många av oss dricker mer kaffe än vi kan räkna på dagarna, men koffeinet är inte så bra för kroppen. Överdriven kaffekonsumtion är också en ovana du kan bli kvitt eller dra ned på, bland annat genom att byta ut det mot något annat. Det är klokt att byta ut det mot matcha. Du kan hitta mer information här om vad som är så bra med denna dryck. En kopp matcha innehåller lika mycket näringsämne som tio koppar grönt te och det gör gott för kroppen på många sätt. Det tar tid att bryta en dålig vana, men det är inte omöjligt.