Kom igång med en bra daglig hudvårdsrutin

Att ta väl hand om din hud är av yttersta vikt. Om du inte redan har en bra daglig rutin är det klokt att börja med en snarast. En daglig rutin för hudvård i ansiktet borde vara lika självklart som tandborstning, ändå är det så många som slarvar med den. Det kan kännas svårt att komma igång då det finns en hel del steg att gå igenom, men sanningen är den att det inte tar många minuter att genomföra. Du bör alltid anpassa rutinen efter just din hudtyp.

Börja med rengöringen

Det är viktigt att komma igång med rutinen både på morgon och kväll för att ta hand om ditt ansikte och din hud på allra bästa sätt. Efter att du köpt passande produkter är det helt enkelt bara att börja. Gör det i anslutning till tandborstningen för att inte glömma bort det. Börja alltid med rengöring såväl på morgonen som kvällen. Efter rengöringen ska du följa upp med en toner eller ett serum som är anpassat för din hudtyp. Tonern avslutar rengöringen genom att avlägsna smutsresterna. En gång i veckan kan du satsa på en peeling och ordentlig djuprengöring.

Återfuktning och näring

Nästa steg är återfuktning och näring åt huden, du kan med fördel använda en ansiktsmask en gång i veckan. Det är viktigt att du har en dagkräm och en nattkräm då de inte fungerar på samma sätt. Dagkrämen skyddar din hud mot det som den utsätts för under dagarna, medan en nattkräm återuppbygger din hud under natten. På Babyface hittar du ett brett urval olika krämer och andra produkter för din dagliga hudvårdsrutin. De erbjuder produkter för alla olika hudtyper så att du alltid kan hitta produkter som passar just dig. Börja med din dagliga rutin redan idag för en frisk och vacker hy.