Efter viktnedgång

Du har kämpat i flera månader, kanske år, att komma till den här punkten. Nu börjar ett nytt liv! Och plötsligt ska rutiner och beteenden läggas om igen. Hur går du till väga efter du har nått ditt mål?

Ny garderob

Gratulera dig själv och unna dig något speciellt. Det är dags att dra fördelarna från allt ditt slit. För män kan det handla om en ny, figursydd och vacker kostym. Du har något som sitter precis enligt dina former och kan användas till alla möjliga festligheter. Hos Scottsberry kan du kombinera kostymen och din skjorta med en snygg fluga eller slips som håller bra kvalité. Du har en ny outfit som du kan fira din egen framgång.

För kvinnan är det dags att hitta den där klänningen du alltid velat ha men aldrig tyckt att du skulle passa i. En klassisk klänning är som en snygg kostym, den går att använda om och om igen. Kläderna är också viktiga för självkänslan och för att en gångs skull vara lycklig och nöjd när du går in i provrummet. Eller så kan du unna dig en klänning som är sydd efter dina mått med valfri modell, material och färg.

Ny matplanering

Du behöver också satsa på ett nytt matschema. Träning och kost behöver läggas om nu när du ska hålla vikten istället för att gå ned mer. Du kan få ut lite mer fritid och sänka mängden träningspass per vecka. Vi behöver röra på oss ungefär en timme om dagen och där kan du räkna in promenader till och från jobbet. Du har också chansen att öka på mängden kalorier men de nyttiga vanorna ska så klart inte gå förlorade.

Det är inte dags att kasta sig på glassen och pizzorna men det är lättare att unna sig något på helgen eftersom ditt mål har blivit mycket mer långsiktigt och sträcker sig över resten av livet. Att hålla vikten är faktiskt svårt och det är inte många som lyckas hålla vikten över lång tid. Ofta går man upp några kilon här och där och sedan får man gå ned några kilon igen. Nu börjar en ny kamp men en som du har varit redo för sedan du bestämde dig för att gå ned i vikt!